Sjena

Sjena

"Jedanaestoga veljače u Prateru ćeš ubiti muškarca po imenu Arthur Grimm. S dobrim razlogom i svojom voljom." Mlada novinarka Norah upravo se preselila iz Berlina u Beč da bi napokon okrenula novu stranicu u životu kad joj stara prosjakinja na ulici saspe u lice te riječi. Norah je zabezeknuta jer se upravo u noći 11. veljače prije mnogo godina dogodilo nešto strašno. 

Unatoč tome ne obazire se na staricu, smatra je smušenom i ludom jer što bi drugo mogla biti - sve dok se uskoro u njezinu životu ne pojavi muškarac po imenu Arthur Grimm. Ubrzo joj se javlja zla sumnja: ima li ona možda zaista dobar razlog osvetiti se Grimmu? Što se svojedobno zaista dogodilo, one najstrašnije noći u njezinu životu? Može li Norah zadovoljiti pravdu, a da pritom i sama ne postane ubojica?


"Majstorski konstruirana radnja, šokantni preokreti i neočekivani rasplet nikoga neće ostaviti ravnodušnim." (Kirkus Reviews)

"Ovaj roman ima sve: originalnu priču, hipnotizirajuću napetost i fascinantnu glavnu junakinju koja podsjeća na Lisbeth Salander." (Ian Hamilton)


S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, 2020.

Slobodna Dalmacija
(Ivica Ivanišević)

Čarobni svijet knjiga
(Sandra Avar)

Mala od knjiga


Novi list
(Sandra Milinković)

O autorici: Melanie Raabe