Jo Nesbø

Žohari

Na Tajlandu, u jeftinome bangkoškom motelu, pronađeno je tijelo ubijenoga norveškog veleposlanika. Norveško Ministarstvo vanjskih poslova u Bangkok šalje Harryja Holea koji bi ondje trebao odigrati ključnu ulogu u razrješenju slučaja. Dolaskom u Bangkok Harry otkriva da se nipošto ne radi o nesretnome slučaju. Istražujući veleposlanikovo ubojstvo Harry Hole upoznat će mračan svijet suvremenoga Bangkoka i doći do nevjerojatnih otkrića.

Roman Žohari drugi je u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio svjetski poznatim autorom modernoga detektivskog romana.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Profil, Zagreb, rujan 2012.

  • Recenzija knjige:

Bookeraj

  • Preporuka za čitanje:

Čitaj me

O autoru: Jo Nesbø

Šišmiš

Mlada Norvežanka, zvijezda televizijskih sapunica, pronađena je mrtva na obali oceana. Svi tragovi upućuju na ubojstvo. Harry Hole, detektiv iz policijske uprave u Oslu, odlazi u Sydney kako bi australskoj policiji pomogao u rasvjetljavanju ubojstva mlade Norvežanke.

Šišmiš je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio planetarno popularnim autorom. Jo Nesbø norveški je pisac poznat po seriji romana o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Za roman Šišmiš dodijeljene su mu ugledne nagrade Riverton (1997.) i Stakleni ključ (1998.).

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Profil, Zagreb, lipanj 2012.

  • Recenzija knjige:

Zarez

  • Preporuke za čitanje:

Bookeraj

Žena.hr