Jo Nesbø

Žohari

Na Tajlandu, u jeftinome bangkoškom motelu, pronađeno je tijelo ubijenoga norveškog veleposlanika. Norveško Ministarstvo vanjskih poslova u Bangkok šalje Harryja Holea koji bi ondje trebao odigrati ključnu ulogu u razrješenju slučaja. Dolaskom u Bangkok Harry otkriva da se nipošto ne radi o nesretnome slučaju. Istražujući veleposlanikovo ubojstvo Harry Hole upoznat će mračan svijet suvremenoga Bangkoka i doći do nevjerojatnih otkrića.

Roman Žohari drugi je u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio svjetski poznatim autorom modernoga detektivskog romana.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Profil, Zagreb, rujan 2012.


Prijevodi: Šišmiš, Žohari

Bookeraj 


Ordinacija

Zelena knjižara

Hoću knjigu

O autoru: Jo Nesbø

Šišmiš

 Mlada Norvežanka, zvijezda televizijskih sapunica, pronađena je mrtva  na obali oceana. Svi tragovi upućuju na ubojstvo. Harry Hole, detektiv iz  policijske uprave u Oslu, odlazi u Sydney kako bi australskoj policiji  pomogao u rasvjetljavanju ubojstva mlade Norvežanke.

 Šišmiš je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je  Nesbøa učinio planetarno popularnim autorom. Jo Nesbø norveški je pisac poznat po seriji romana o detektivu Harryju  Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu.

Za prvi u seriji romana o detektivu Harryju Holeu, Šišmiš iz 1997., dobio je nagradu Riverton za najbolji norveški kriminalistički roman i nagradu 'Stakleni ključ' za najbolji nordijski kriminalistički roman. Nakon ovih uslijedile su i brojne druge nagrade od kojih je posljednja nagrada Peer Gynt "za međunarodni uspjeh i postavljanje Norveške na kartu svjetske literature".

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Profil, Zagreb, lipanj 2012.