Benedict Wells

Kraj samoće

Tuga je jedina čvrsta točka u Julesovu životu. Tragedija u ranome djetinjstvu osuđuje ga na preseljenje u internat gdje boravi do kraja srednje škole zajedno sa starijim bratom Martyjem i sestrom Liz. Njihov nekada idiličan odnos postupno se topi pod pritiskom puberteta, ovisnosti i društvenih odnosa. Kako to često biva, životni im putovi idu u suprotnim smjerovima. Godine će proći, a upravo kada se Jules nađe zastrašujuće blizu ispunjenja, sudbina će ponovno uzeti stvari u svoje ruke.

Nevjerojatan je uspjeh ovoga romana diljem svijeta. Iako je autor oživio ovu priču u mladoj dobi, evidentni autobiografski motivi bitno su utjecali na vjerodostojnost interpretacije ljudskih emocija. Zapanjujuća suvremenost autorovih ideja temelji se na pitanjima osobne sreće i onome što ju uzrokuje, ali i onemogućava. Temelji se na poimanju života kao vječnoga rastavljanja i sastavljanja duše, ali bez utopijske ideje moguće cjelovitosti. 

U svijetu u kojemu nam se ponekad čini da je nemoguće odrezati marionetske konce sudbine, glavni lik ovoga romana proživjet će jednu od najljepših i najtužnijih ljubavnih priča.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler 

Izdavač: Hena com, Zagreb, travanj 2018.

Čitaj knjigu
(Alis Marić)

Najbolje knjige
(Tanja Tolić)

HRT Magazin
(Jagna Pogačnik)

The Book Rumors

O autoru: Benedict Wells