Melanie Raabe

Istina

Prije sedam godina Philipp Petersen, mlad i uspješan poslovni čovjek, netragom je nestao za vrijeme službenoga puta u Južnoj Americi. Otada njegova žena Sarah sama odgaja njihova malenog sina. No jednoga dana, kao iz vedra neba, stiže vijest da je Philipp živ. Povratak navodne žrtve otmice izaziva neviđenu pozornost medija, ali Sarini su osjećaji podijeljeni. Prebrodila je teška vremena i nekako uspjela izgraditi nov život. Pomisao na susret s mužem ispunjava je istodobno srećom i tjeskobom, ali nije spremna na ono što će uslijediti: muškarac koji izlazi iz zrakoplova nije njezin muž nego stranac. Da stvar bude gora, čini se da je jedino njoj to jasno. Zlokobni stranac ulazi u Sarin dom i pretvara joj život u noćnu moru… Psihotriler koji ostavlja bez daha.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, 2018.


Prijevodi: Sjena, Istina

Čarobni svijet knjiga (Sandra Avar)


Knjigograd

FILM-MAG.net

Sjena

"Jedanaestoga veljače u Prateru ćeš ubiti muškarca po imenu Arthur Grimm. S dobrim razlogom i svojom voljom." Mlada novinarka Norah upravo se preselila iz Berlina u Beč da bi napokon okrenula novu stranicu u životu kad joj stara prosjakinja na ulici saspe u lice te riječi. 

Norah je zabezeknuta jer se upravo u noći 11. veljače prije mnogo godina dogodilo nešto strašno. Unatoč tome ne obazire se na staricu, smatra je smušenom i ludom jer što bi drugo mogla biti - sve dok se uskoro u njezinu životu ne pojavi muškarac po imenu Arthur Grimm. Ubrzo joj se javlja zla sumnja: ima li ona možda zaista dobar razlog osvetiti se Grimmu? Što se svojedobno zaista dogodilo, one najstrašnije noći u njezinu životu? Može li Norah zadovoljiti pravdu, a da pritom i sama ne postane ubojica?


"Majstorski konstruirana radnja, šokantni preokreti i neočekivani rasplet nikoga neće ostaviti ravnodušnim." (Kirkus Reviews)

"Ovaj roman ima sve: originalnu priču, hipnotizirajuću napetost i fascinantnu glavnu junakinju koja podsjeća na Lisbeth Salander." (Ian Hamilton)


S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, 2020.

Slobodna Dalmacija
(Ivica Ivanišević)

Čarobni svijet knjiga
(Sandra Avar)

Mala od knjiga


Novi list
(Sandra Milinković)

O autorici: Melanie Raabe