Elisabeth Herrmann

Sablast u snijegu

Otmica i nestanak jedanaestogodišnjega dječaka ostali su i nakon dugotrajne istrage prekriveni velom tajne. Nakon četiri godine slučajno je u šumi pronađen njegov leš. Započinje ponovna istraga. Sumnja pada na dječakove roditelje hrvatskoga podrijetla i bogatu obitelj Reinartz u čijoj vili radi dječakova majka Lida. Mnoge indicije ukazuju i na oca Darka koji u šumskoj osami ostavlja mnoge tragove i ne može prihvatiti raspad svoje obitelji.

Autorica izražava zadovoljstvo što će hrvatska publika ponovno čitati o policajki Saneli Beari koja svojim neobičnim metodama istrage hoda po rubu dopuštenoga u trećemu romanu objavljenome na hrvatskome jeziku.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, svibanj 2016.

  • Recenzija knjige:

Kvaka (Jelena Hrvoj)


  • Preporuke za čitanje:

Moderna vremena

FILM-MAG.net

O autorici: Elisabeth Herrmann

Svjedok pokojnih

Tragovi okrutne polagane smrti, lokve krvi velike kao jezero, ruke koje očajnički traže uporište. Judith Kepler mnogo je toga vidjela. Ona nastupa nakon što odu kriminalisti i mjesta zločina ponovno pretvara u prostorije pogodne za život. Ona je cleaner, čistač mjesta zločina. U stanu okrutno ubijene žene Judith se susreće s vlastitom prošlošću. Ubijena žena znala je za Judithinu tajnu.

Za svoj najbolji i do sada najnapetiji roman ‘Svjedok pokojnih’ Elisabeth Herrmann dobila je 2012. prestižnu njemačku nagradu za kriminalistički roman godine (Deutscher Krimi Preis) te je prema njemu snimljen istoimeni film (2013).

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, listopad 2015.

Selo prokletih

U berlinskom ZOO-u dogodilo se bizarno ubojstvo – netko je bacio čovjeka divljim svinjama da ga živog rastrgaju. Na mjesto zločina prva stiže policajka Sanela Beara: ambiciozna i odlučna riješiti slučaj makar to značilo i sukob sa strogim i markantnim šefom.

„Nitko kao Elisabeth Herrmann ne uspijeva trzavice između istoka i zapada Njemačke pretvoriti u tako slojevite i majstorski napisane krimiće.“ Grazia Elisabeth Herrmann omiljena je i nagrađivana njemačka spisateljica trilera. Po njezinim se krimićima snimaju filmovi.

S njemačkoga preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, listopad 2014.

  • Književna promocija:

e-Bilten (Nika Čabrić)


  • Recenzija knjige:

Čarobni svijet knjiga
(Sandra Avar)


  • Preporuke za čitanje:

FILM-MAG.net

Moderna vremena