Biografija

Rudolf Weiler

Rođen je 1928. godine u Beču. Austrijski je rimokatolički teolog i socijalni etičar. Studirao je katoličku teologiju na Sveučilištu u Beču i zaredio se 1951. godine.

Radio je kao svećenik u Bečkoj nadbiskupiji i bio predsjednik Znanstvenoga savjetodavnog odbora za rad Apostolske crkve i sporta. Godine 1953. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu brani doktorat iz teologije, a 1954. počinje studij politologije na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beču te 1961. postaje i doktor politologije. Godine 1964. imenovan je predavačem na Institutu za etiku i društvene znanosti Sveučilišta u Beču.

Godine 1967. osniva Sveučilišni centar za mirovne studije (UZF), čiji je dugogodišnji prvi predsjednik, na Fakultetu za istraživanje mira i međunarodnu etiku. Također postaje i počasni predsjednik Znanstvenoga vijeća Instituta za religiju i mir austrijskoga Vojnog ordinarijata. Član je Bečke katoličke akademije.

Izbor radova: Na putu prema miru, Doprinosi za ideje i stvarnost mira, Međunarodni pravni poredak i međunarodni zakon etike, Predavanja u spomen na Johannesa Messnera, osnivača Bečke škole prirodnoga prava etike

Prijevod: Uvod u katolički socijalni nauk