Prijevodi (1)‎ > ‎

Prijevodi (3)


Jo
 Nesbø
Žohari

Na Tajlandu, u jeftinom bangkoškom motelu, pronađeno je tijelo ubijenoga norveškog veleposlanika. Norveško Ministarstvo vanjskih poslova u Bangkok šalje Harryja Holea koji bi ondje trebao odigrati ključnu ulogu u razrješenju slučaja. Dolaskom u Bangkok Harry otkriva da se nipošto ne radi o nesretnome slučaju. Istražujući veleposlanikovo ubojstvo Harry Hole upoznat će mračan svijet suvremenoga Bangkoka i doći do nevjerojatnih otkrića.

Roman Žohari drugi je u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio svjetski poznatim autorom modernoga detektivskog romana.

Preveo: Dalibor Joler
Izdavač: Profil Knjiga, Zagreb, rujan 2012.


 Jo Nesbø
Šišmiš

Mlada Norvežanka, zvijezda televizijskih sapunica, pronađena je mrtva na obali oceana. Svi tragovi upućuju na ubojstvo. Harry Hole, detektiv iz policijske uprave u Oslu, odlazi u Sydney kako bi australskoj policiji pomogao u rasvjetljavanju ubojstva mlade Norvežanke.

Šišmiš je prvi roman u serijalu o Harryju Holeu, detektivu koji je Nesbøa učinio planetarno popularnim autorom.
Jo Nesbø norveški je pisac poznat po seriji romana o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Za roman Šišmiš dodijeljene su mu ugledne nagrade Riverton (1997.) i Stakleni ključ (1998.).

Preveo: Dalibor Joler
Izdavač: Profil Knjiga, Zagreb, lipanj 2012.
Hermann Hesse
Najljepše pripovijetke III.

Mladi evangelički svećenik Robert Aghion odlazi u misiju pokrštavanja "poganskih" Indijaca i ondje, zatečen, otkriva visokorazvijenu, tolerantnu religijsku kulturu, ali i prvu ljubav. Strašan ciklon pojavit će se takoreći niotkuda i izbrisati gotovo sve što se dotada zvalo zavičaj. U malenome provincijskom mjestu održat će se književna večer o kakvoj nijedan autor ne sanja. Potraje li rat još dvije godine, alegorijska je pripovijest o bezumlju totalitarizma. Strani grad na jugu tragikomična je slika modernoga turističkog mjesta koje, brižljivo čuvajući puni komfor, suvremenome turistu želi stvoriti privid netaknute izvornosti.
Treći svezak Najljepših pripovjedaka Hermanna Hessea donosi neke od najljepših i u nas do sada neprevedenih tekstova ovoga slavnoga njemačkog nobelovca.
Preveo: Dalibor Joler
Izdavač: Zagrebačka naklada, Zagreb, 2005.

1 2 3 4  5
3/5