Prijevodi (1)
Sascha Arango


Istina i druge laži

Henry je uspješan pisac. Otmjen je, velikodušan i vrlo opasan. Henry je zapravo beskrupulozni hohštapler koji si je osigurao izrazito lagodan život. Njegova ljubavnica s njim je zatrudnjela, a on bi sada sve morao reći svojoj ženi. No, mora li joj zaista priznati baš sve?

Pitajući se gdje završava istina, a gdje počinje siva zona laži, Arango pripovijeda napetu priču o Henryju koji bezbrižno hoda po rubu ponora. Roman "Istina i druge laži" više je od napetoga trilera - to je istodobno i psihološki portret čovjeka zapletenoga u nerazmrsivo klupko vlastitih neistina.

 

Tekst preveo: Dalibor Joler

Izdavač: Znanje, Zagreb, svibanj 2015.

Elisabeth Herrmann


Selo prokletih


U berlinskom ZOO-u dogodilo se bizarno ubojstvo – netko je bacio čovjeka divljim svinjama da ga živog rastrgaju. Na mjesto zločina prva stiže policajka Sanela Beara: ambiciozna i odlučna riješiti slučaj makar to značilo i sukob sa strogim i markantnim šefom.

„Nitko kao Elisabeth Herrmann ne uspijeva trzavice između istoka i zapada Njemačke pretvoriti u tako slojevite i majstorski napisane krimiće.“ Grazia Elisabeth Herrmann omiljena je i nagrađivana njemačka spisateljica trilera. Po njezinim se krimićima snimaju filmovi. 

Tekst preveo: Dalibor Joler 

Izdavač: Znanje, Zagreb, listopad 2014.
1 2 3 4  5
1/5